Øl- og Porterflasker

Galleri for udvalgte ølflasker og porterflasker jeg har i min samling. Alle de viste flasker er mundblæste, nogle endda stadig med original etikette. Jeg tilføjer løbende billeder.
Har du ølflasker, porterflasker eller andre gamle flasker, så hører jeg gerne fra dig. Mine kontaktinformationer finder du under “Kontakt” i menuen.

3/8 og 3/8 P ølflasker
I nedenstående galleri ses udvalgte ølflasker med 3/8 og 3/8 P på flaskernes skulder. Du vil, efterhånden som jeg tilføjer billeder, kunne se ølflasker fra forskellige glasværker, fx Kastrup Glasværk (bundmærkning K.G.), Frederiksberg Glasværk (bundmærkning F.G. og FRBG. GLASVÆRK), Aarhus Glasværk (bundmærkning AG sammenskrevet), Fyns Glasværk (bundmærkning fransk lilje) m.fl. De forskellige bundmærkninger ses både på 3/8 og 3/8 P flasker. I øvrigt står P’et for Pot som er et gammelt rummål (1 pot = 0,9681 liter). Der gik i 4 pægle på 1 pot. En kande udgjorde 2 pot.
NB! Der findes ølflasker med 3/8 Pot på flaskernes skulder – sådanne flasker mangler jeg i min samling, så kontakt mig gerne har du sådanne flasker til salg.

Porterflasker PATENT
I nedenstående galleri ses forskellige af mine porterflasker. Der findes mange forskellige med ordet PATENT stående på flaskerne, fx fra helt gullige flasker til lyst grønne flasker, med forskellige mundstykker og noget varierende i alder.

Sønderjyske ølflasker
I nedenstående galleri ses et udvalg af ølflasker fra det sønderjyske område. Alle flaskerne er fra perioden hvor Sønderjylland var tysk område, heraf den tyske tekst på flaskerne. Jeg vil tro at flaskerne er fra perioden ca. 1900 – 1918. Der ses fx flasker fra P. PETERSEN SONDERBURGER EXPORTBRAUEREI, S.C.FUGLSANG HADERSLEBEN m.fl.

Wienerøl fra Nyborg
I nedenstående galleri ses udvalgte ølflasker fra BRYGGERIET CARLSMINDE i NYBORG. På den ene flaske ses en næsten fuldstændig intakt og original etikette hvoraf det fremgår at flaskerne har indeholdt Lagerøl fra bryggeriets aftapning. Flaskerne er den såkaldte wienerøl-type, som er smalle langhalsede flasker. Flaskernes mundstykke er beregnet til både korkprop eller kapsel, et såkaldt kombinationsmundstykke.