Diverse

På denne side finder du forskellige blandede emner. Fx kan du læse om enkeltflasker jeg har udvalgt eller om nye flasker jeg er kommet i besiddelse af. Du vil også kunne læse om flaskeproduktion, fabrikker mv. Med andre ord, denne side opdaterer jeg løbende med et emne som berører gamle danske flasker.

Flasker til emulsion
Som bekendt findes der mange forskellige flasker beregnet til fødevarer og her iblandt, f.eks. nedenfor viste brune flasker som har været anvendt til fedtemulsion. På flaskerne står

FEDT
EMULSION
INDEHOLDER
ANDRE FEDTSTOFFER
END MÆLKEFEDT

Som bekendt er en emulsion en blanding af to væsker og indholdet i disse flasker har måske været en fedt i vand-emulsion. Dvs. fedtstofferne, f.eks. mælkefedtstoffer og andre fedtstoffer (som der står på flaskerne) har været fordelt som mikroskopiske dråber i vanddelen og stabiliseret ved en emulgator eller stabilisator. På denne vis har fedt-emulsionen i flasken fremstået som en homogen væske og ikke skilt i et lag af fedt, på et lag af vand.

Der findes mange andre flasker som har indeholdt fedt-emulsion, disse to er nok de mest almindeligt forekommende. Produktet har været anvendt som flødeerstatning.