Akvavit-, Absint-, og Arrakflasker

Galleri for udvalgte akvavit-, absint-, og arrakflasker. Alle de viste flasker er mundblæste. Jeg tilføjer løbende billeder.
Har du flasker i denne kategori eller andre gamle flasker, så hører jeg gerne fra dig. Mine kontaktinformationer finder du under “Kontakt” i menuen.

Absint – Benni Golf
I nedenstående galleri finder du et udvalg af mine absintflasker. Absint er en stærk spiritus. De viste flasker er seglflasker og i seglet læses GOLF, efter Vinhandler BENNI GOLF, KØBENHAVN. De store flasker rummer 50 cl og der ses et toldkontrolnummer 65 på disse flasker. De to mindre flasker rummer 25 cl og er uden toldkontrolnummer. Flaskerne er produceret på Kastrup Glasværk og absinten er solgt under navnet BENNOH.

Arrakflasker
I nedenstående galleri finder du et udvalg af mine arrakflasker. Kendetegnende for arrakflasker er, at det er langhalsede flasker. Flaskerne har været anvendt til drikken ARRAK som er en stærk spiritus. Flaskerne ses i en del forskellige nuancer og jeg har kendskab til disse flasketyper i to forskellige størrelser.

Arrakflasker med tekst
I nedenstående galleri finder du to arrakflasker, igen langhalsede flasker som det ses i galleriet ovenfor. Disse to flasker er dog med præget tekst, hvor det læses at den store flaske er fra JACOB MINI & SØNNER, KIØBENHAVN, mens den mindre flaske er produceret på Kastrup Glasværk for VILHELM CHRISTIANSEN i KØBENHAVN.

Akvavitflasker
I galleriet ses grønne flasker fra DE DANSKE SPRITFABRIKKER med D.D.S.F. præget i glasset og et malteserkors i flaskernes bund. Disse flasker, i størrelserne 10, 50 og 75 cl, har primært været brugt til akvavit, som bekendt også benævnes snaps eller brændevin – fx solgt som TAFFEL AKVAVIT eller BRØNDUMS SNAPS. Flasketyperne findes i 5 forskellige størrelser, hvoraf de to største, nemlig 1- og 2-liters flaskerne har været benyttet som spritflasker, jf. under kategorien Kemiske- & Tekniske flasker. I dette galleri ses dog en 50 cl`s flaske med original etikette fra underafdelingen D.S.C. (Dansk Sprit Central) hvoraf det fremgår, at DDSF også har benyttet de mindre flasker til sprit – aftappet på fabrikken. Jeg kunne dog ikke forestille mig, at den mindste flaske i denne serie på i alt 5 flasker, nemlig den 10 cl`s “kylling” har været brugt til sprit eller for den sags skyld, at den store 2-liters flaske har været brugt til akvavit.

Geneverflasker
I galleriet ses 3 grønne GENEVER-flasker fra Kastrup Glasværk. På alle 3 flasker ses at de har rummålet 100 cl og yderligere ses et toldkontrolnummer 3, dvs. at vinhandler CARL WANDEL & SØN har forhandlet denne hollandske genever. Genever er en hollandsk snaps. Geneverflasker findes i mange forskellige størrelser, både med og uden tekst præget i flaskerne, og mange geneverflasker er også produceret på udenlandske glasværker. De 3 viste er dog produceret i Danmark og på flasken med etiketten er geneveren solgt som en 43 % ECHTE HOLLANDSCHE GENEVER og præget i glasset på modstående side af etiketten er J. H. van GENT SCHIEDAM. Denne spirituosa er således produceret i Holland og importeret til Danmark hvor den også er aftappet. Flasketyperne findes som nævnt i mange størrelser, dog næsten altid i grønne nuancer, selvom der også findes brune og klare geneverflasker. Se under mine likørflasker for anden anvendelse af denne genever-flasketype.

Akvavitflaske
I galleriet ses en klar flaske med DE DANSKE SPRITFABRIKKER og et malteserkors præget i glasset. Flaskens etikette er et vidnesbyrd om, at denne flaske har været benyttet til TAFFELAKVAVIT og i regi af De Danske Spritfabrikkers agent i Hamborg – JOAKIM JENSEN, som det står på etiketten. Yderligere fremgår, at denne akvavit under udstillingen i København i 1888, har vundet sølvmedalje. Som det ses, indeholder denne 3/4 pot flaske endda stadig lidt akvavit.
Der findes lignende klare akvavitflasker med forskellig tekst – har du sådanne flasker må du gerne kontakte mig.

Akvavit smagsprøve
I galleriet ses en grønlig, fyldt flaske med etikette. Den 5 cl lille flaske er anvendt af DE DANSKE SPRTFABRIKKER som smagsprøve af deres 45 % TAFFELAKVAVIT. Disse små-flasker er forhandlet af diverse Vinhandlerne i Danmark.