Vinflasker

Galleri for udvalgte vinflasker jeg har i min samling. Alle de viste flasker er mundblæste, nogle endda stadig med original etikette. Jeg tilføjer løbende billeder.
Har du vinflasker eller andre gamle flasker, så hører jeg gerne fra dig. Mine kontaktinformationer finder du under “Kontakt” i menuen.

Bourgogne vinflasker
I nedenstående galleri finder du udvalgte vinflasker af bourgogne-typen. Disse flasketyper findes i mange forskellige farver og størrelser.

Bordeaux vinflasker
I nedenstående galleri finder du udvalgte vinflasker af bordeaux-typen. Disse flasketyper findes i mange forskellige farver og størrelser. I galleriet ses flere flasker med etiketter, fx fra N. C. RASMUSSEN´s VINHANDEL i ODENSE.

Andre vinflasker
I nedenstående galleri finder ses speciel vinflaske fra THOMAS´ WINE. Denne flasketype tilskrives normalt whiskyflasker, men den viste flaske har været anvendt som vinflaske. Derudover ses en flaske anvendt til frugtvin, nærmere bestemt kirsebærvin fra KRØYER & NIELSEN´s VINHANDEL i ODENSE. Denne vin blev solgt for KR. 2,50 som det fremgår af flaskens halsetikette.

Store vinflasker (vinballoner) – mange pot
Hvad mon der gemmer sig under flet-værket?

Det ved jeg ikke med sikkerhed, men jeg er ret nysgerrig og vil gerne vide det 🙂 Jeg synes at kunne se, når jeg sammenligner mundstykket, form og størrelse samt flaskens opstik, at der gemmer sig en 10-pots vinflaske under flettet – men helt sikker er jeg ikke. Det er nu fristende at….meeen, det gør jeg nu ikke.

Jeg har kendskab til, at denne gruppe af flasker, eller nærmere vinballoner, findes i størrelserne 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 15, 20 og 25 pot, ialt 10 forskellige størrelser. Det er meget sandsynligt at der findes andre størrelser end de nævnte og har du kendskab hertil, så kontakt mig gerne. De ses næsten altid i grønlige nuancer, dog har jeg enkelte klare flasker også i min samling.

Flaskerne er lavet i ret simple forme, idet de fremstår meget ujævne i glasset og mange af disse flasketyper har da også næsten “buler”. Det “rustikke look” gør dog, efter min mening, kun flaskerne mere interessante og flotte.

Med hensyn til anvendelsen, så er de været benyttet af vinfirmaer, restaurationer osv. til opbevaring af vin. Vinen blev så omhældt på mindre flasker, f.eks. på almindelige franske vinflasker, som så kunne bruges som bordvin eller til salg for butikker.