Blækflasker og Blækhuse

Galleri for udvalgte blækflasker og blækhuse jeg har i min samling. Alle de viste flasker er mundblæste, nogle endda stadig med original etikette og indhold. Jeg tilføjer løbende billeder.
Har du blækflasker/blækhuse eller andre gamle flasker, så hører jeg gerne fra dig. Mine kontaktinformationer finder du under “Kontakt” i menuen.

Blækflasker
I nedenstående galleri ses udvalgte blækflasker. De viste flasker er fra P. RØNNING & GJERLØFF KEMISKE FABRIK som blev grundlagt i 1866. Blækflasker findes i mange forskellige størrelser og nuancer. Flaskerne har indeholdt/indeholder skriveblæk som blev omhældt på blækhuse. Fx ses i galleriet en grøn blækflaske til Statsautorisret SKOLE-BLÆK, forhandlet af Bog og Papirhandel Magnus A. Schultz, Bispegade 13 i Aalborg. På etiketten kan bl.a. læses, at flasken har indeholdt 3/4 Liter og kostede 75 Øre. Bemærk at rummålet pot også er nævnt på etiketten hvilket indikerer, at flasken med stor sandsynlighed er fra perioden i årene efter indførelsen af metersystemet i 1907, hvor pot rummålet erstattedes af liter rummålet. Dette understøttes også af dateringen på etiketten.

Blækhuse
Gallerie for blækhuse tilføjes senere.